Daktuin

Daktuin op het dak
Minder fijn stof, waterretentie om piekbelasting op het riool te voorkomen, energiebesparing, een prettigere leefomgeving voor mens én dier. Zomaar wat voorbeelden van zaken die steeds vaker op de (politieke) agenda staan. In stedelijke gebieden is vaak weinig ruimte voor groen. Een prima oplossing voor dit probleem is groen op het dak.. Een extensief groendak met Sedum vegetatiematten bestaat uit een wortelwerende laag (of wortelwerende dakbedekking), een drainagelaag en een voedingsbodem waarop de vegetatie groeit. Maar u kunt nog meer met uw dak. Creëer intensief groendak met een eigen moestuin of maak er een complete daktuin/terras van.

Subsidie
De aanleg van groene daken wordt door steeds meer overheden gestimuleerd. Door subsidies maar ook door bepaalde verplichtingen bij nieuwbouw. Groen is de trend voorbij. Het is letterlijk duurzaam. Of u in aanmerking komt voor subsidie verwijzen we u door naar www.energiesubsidiewijzer.nl of informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Is mijn dak geschikt voor een daktuin ?
Bijna elk dak is geschikt voor de toepassing van een groendak. Maar voor een daktuin, ook wel intensief groendak genoemd, gelden andere criteria en voorwaardes. Wilt u meer weten over dit specifiek product of heeft u een algemene vraag? Dan kunt u contact opnemen via onderstaand contactformulier.
Bellen of mailen kan ook. Wij staan u graag te woord.

 

Bekijk onze specialisaties!